Comunicado PST Internacionalista (24.05.2017): "Som 27 i mes" (Somos 27 y más)

El PST Internacionalista apoya el Manifiesto que se ha confeccionado por el Grupo de apoyo de 27 y más (que reproducimos seguidamente), se ha adherido al mismo, exige la absolución de los acusados, y, llama a sus militantes y simpatizantes a la movilización en defensa de la Universidad Pública

El Comité Ejecutivo del Partido Socialista del Trabajo (PST) Internacionalista, en fecha 24 de mayo de 2017, decidió emitir el siguiente comunicado:

Comunicado PST Internacionalista (24.05.2017): "Som 27 i mes" (Somos 27 y más). El 17 de abril de 2013, unos 200 estudiantes de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) entraron en el Rectorado. Su única demanda era que se aplicasen unas mociones aprobadas democráticamente por el Claustro de la Comunidad Universitaria, el mayor órgano decisorio donde los estudiantes participan. Estas mociones pedían, entre otras cosas, que la UAB desobedeciese la subida de tasas del 66% y que se estableciesen títulos especiales de transporte público para los estudiantes de la UAB (T-UAB).

Después de un mes de ocupación intentado negociar con el equpo de gobierno que se mostró inflexible, llegaron las denuncias y las posteriores imputaciones de 25 estudiantes, un trabajador del Personal de Administración y un trabajador del Personal Docente e Investigador; para los que el Ministerio Fiscal ha acabado solictando penas de prisión, multas y responsabilidades civiles, absolutamente, desproporcionadas.

Se da la desgraciada circunstancia para la clase trabajadora de que el proceso ha estado impulsado por la actual vicerectora de Estudianes Silvia Carrasco, militante de ICV en Sabadell, con el apoyo de un número reducido de alumnos.

Desde el PST Internacionalista venimos advirtiendo de la constante criminalización de la disidencia que, proviniente fundamentalmente de la clase trabajadora, se produce contra la misma en la sociedad capitalista.

La actividad sindical ha quedado proscrita en nuestro país de forma tácita; la legislación laboral que padecemos coarta la operatividad real de la representación de los trabajadores en las empresas, favorece la persecución y la “depuración” de sindicalistas y propicia el surgimiento de sindicatos corporativos y amarillos; a lo que hay que sumar las leyes directamente represivas contra la libertad de expresión y de manifestación, sin olvidar la corrupción presente en las centrales sindicales mayoritarias y la penosa actitud claudicante y desmovilizadora de sus direcciones.

Esto que es verdad a nivel laboral, se reproduce a nivel educativo -paso, tradicionalmente, previo a la incorporación al mundo laboral-, donde se pretende unos estudiantes dóciles -que asuman como inevitables los recortes del capital que los sucesivos gobiernos del PP, en el ámbito estatal y del tándem CiU (ahora PDECat) / ERC, en el ámbito autonómico, están implementando en contra de las rentas del trabajo-; entre los que no se admite ni tolera la oposición, reprimiéndola de la forma más dura posible con el objetivo de mantener los privilegios de los de siempre.

Como consecuencia de lo anterior, el PST Internacionalista apoya el Manifiesto que se ha confeccionado por el Grupo de apoyo de 27 y más (que reproducimos seguidamente), se ha adherido al mismo, exige la absolución de los acusados, y, llama a sus militantes y simpatizantes a la movilización en defensa de la Universidad Pública.

-----

SOM 27 I MÉS

Defensar l’educació pública no és cap delicte!

27 membres de la Comunitat Educativa de la UAB estan denunciats per la Vicerectora d’estudiants i imputats per defensar la Universitat Pública

El 17 d’abril de 2013 uns 200 estudiants de la UAB vam entrar al Rectorat. La nostra única demanda era que s’apliquessin unes mocions aprovades democràticament pel Claustre de la Comunitat Universitària, el major òrgan decisori on els estudiants participem. Aquestes mocions demanaven, entre d’altres, que la UAB desobeís la pujada de taxes del 66% i que s’establissin títols especials de transport públic pels estudiants de la UAB (T­UAB).

Després d’un mes d’ocupació intentant negociar amb un equip de govern inflexible, les denúncies i les posteriors imputacions han estat la única resposta que hem obtingut: 25 estudiants, un treballador del Personal d’Administració i Serveis i un treballador del Personal Docent i Investigador som les persones que constem entre els plecs d’un sumari judicial impulsat per la pròpia Universitat Autònoma de Barcelona. Que per si no fos poc, dit procés fou impulsat per l’actual vicerectora d’Estudiants, Sílvia Carrasco, militant d’ICV a Sabadell, amb el suport d’un grup reduït d’alumnes. Fins a arribar a la paradoxal situació que la UAB ha contractat a l’advocat més car de Barcelona, Cristóbal Martell, per a dur l’acusació del cas, el qual ha exercit la defensa d’una gran quantitat de personatges coneguts implicats en trames de corrupció i frau fiscal.

Fonaments jurídics

La quantitat d’irregularitats sobre les quals es basen les denúncies són evidents. Alguns exemples d’això, en son la imputació d’un regidor de la CUP d’Argentona i ex alumne de la UAB que durant l’ocupació del Rectorat no estudiava a la Universitat, i només va participar d’aquesta mobilització fent de ponent a una xerrada. Altres denúncies, fetes pels membres dels Consells d’Estudiants (òrgans impulsats per l’actual equip de govern de la UAB) acusen a membres del Moviment Estudiantil d’amenaces, aportant com a única prova el testimoni de les persones denunciants.

Per a més inri, la Vicerectora decideix també sumar a les denúncies a un membre del PAS i un del PDI, aquest últim, Ermengol Gassiot, Secretari General de la CGT Catalunya. Es tracta de dues persones molt implicades en els Col∙lectius Assemblearis Universitaris (CAU) i la seva denúncia posa de relleu que no es tracta dels fets concrets de la ocupació del rectorat, sinó que deixa al descobert el caràcter polític d’aquestes imputacions.

A més de tot això, Sílvia Carrasco ha basat la seva acusació en documents aportats per ella mateixa als Mossos d’Esquadra. Documents on no s’hi descriuen fets delictius ni punibles, sinó informes del Servei de Seguretat de la UAB sobre l’activitat política dels estudiants o les percepcions de la Vicerectora – subjectives i jurídicament irrellevants­ sobre quins estudiants “influïen més en la presa de decisions” o “tenien un rol més organitzatiu”. Malgrat tot això, el jutjat d’instrucció de Cerdanyola ha acceptat a tràmit aquestes denúncies, convertint­les en imputacions d’una causa penal.

No perdonem, no oblidem els que ataquen a la Universitat pública i els qui la defensen!

El que va passar durant l’ocupació del Rectorat l’any 2013 no va ser cap delicte. Va ser un intent de molts estudiants de fer prevaldre la democràcia per sobre de les mesures d’austeritat imposades per la Generalitat. Dos anys després, hem vist com el que prevèiem s’ha complert.

Les polítiques privatitzadores (la pujada de taxes del 66% i la reforma del 3+2) estan convertint l’educació pública en un privilegi. Molts dels nostres companys han hagut d’abandonar els estudis per raons econòmiques i aquesta situació seguirà donant­se fins que el moviment estudiantil no li posi fi.

Defensarem l’educació amb els mitjans que tinguem, i si hem de tornar a recórrer a la desobediència, ho farem. Sense por a la repressió que l’equip de govern, la policia o els jutges puguin desplegar contra els que lluitem per defensar els drets de tots i de totes.

Els 27 imputats defensaven els drets de tothom. Ara és l’hora que estudiants, professorat i treballadors, ens posicionem en contra d’aquesta cacera de bruixes, un dels cops més durs que s’ha orquestrat des del final de la dictadura contra el moviment universitari en defensa de l’educació pública.

Per això demanem la no personificació de la Universitat Autònoma de Barcelona en l’acusació i exigim l’absolució de tots els encausats. Diem que la solidaritat és la nostra millor arma i que els nostres companys i companyes no estan soles. Perquè quan els imputen a ells ens estan criminalitzant a tots.

SOM 27 I MÉS. DEFENSAR LA PÚBLICA NO ÉS CAP DELICTE!

Cartel

Spanish Basque Catalan English Galician Portuguese
Viernes, 18 Junio 2021
05:15:11

Agenda

Sin eventos

La Internacional

Participamos

Audiovisual

  1. Video 1
  2. Video 2
  3. Video 3
  4. Video 4
  5. Video 5
  6. Video 6

Blogs destacados

Blogs destacados

¡Participa dándonos tu opinión!